Frequently Asked Questions

Meest gestelde vragen en antwoorden

Pectine is een stofje dat vooral voorkomt in schillen van groente en fruit. Het is een uitstekend bindmiddel, waarmee jam en snoep gemaakt kunnen worden. Dit natuurlijke bindmiddel halen wij uit de sinaasappelschil en gebruiken wij om onze bonbonvulling mee te maken.

Nog niet, omdat de combinatie van pure chocola en sinaasappels erg lekker is! Wel zijn wij van plan om in de toekomst meerdere smaken te introduceren.

Wij zijn begonnen met pure chocolade, omdat dit een populaire (en lekkere) smaakcombinatie is. Wij zijn wel van plan om door te ontwikkelen, met witte en melk chocolade! 

In elke supermarkt staat tegenwoordig wel een sinaasappelpers. Het nadeel hiervan is dat dit veel afval oplevert van enkel en alleen sinaasappelschillen! Wij halen de schillen op bij lokale supermarkten om er onze lekkere chocoladeproducten van te maken.
Wij maken gebruik van “verse” sinaasappelschillen, die niet in aanraking zijn gekomen met ander afval. De afvalzak onder een sinaasappelpers is meestal binnen één uur al helemaal gevuld. Deze zak wordt dan voor ons gekoeld bewaard, zodat we er veilig voedsel mee kunnen produceren.

Wij zijn ervan bewust dat de schillen mogelijk bespoten kunnen zijn met bestrijdingsmiddelen. Gelukkig heeft de EU strenge limieten vastgesteld voor het pesticidegehalte wat achter mag blijven op de schil. Dit gehalte is zo laag dat het in deze hoeveelheid niet schadelijk is voor de gezondheid. Toch willen wij ons product zo veilig mogelijk houden. Daarom wassen wij de schillen grondig, voordat we ze verwerken in onze producten.

Onze bonbons zijn 3 maanden houdbaar na productie. Houd altijd de THT-datum aan die op de verpakking staat vermeld.

Ja zeker! Wij verwerken geen dierlijke ingrediënten in onze producten. Dus ook als veganist kan je genieten van onze bonbons.

Ja dat kan, wij verzenden via PostNL.