Bonborange is een duurzame start-up, ontstaan uit een succesvol studieproject

Februari 2019

September 2019

Februari 2020

September 2020

Oktober 2020

Eind 2020

Culinaire productontwikkeling

In het derde jaar van onze opleiding Food, Commerce & Technology (hogeschool Inholland Delft) hadden wij tijdens het project “culinaire productontwikkeling” de opdracht gekregen om zelf een product te ontwikkelen. Tijdens het project is er ingespeeld op het thema duurzaamheid, waarbij gekeken is naar “bruikbare” reststromen.

Al snel waren sinaasappelschillen gekozen als geschikt onderwerp, omdat deze op grote schaal verwerkt worden. Daarnaast waren wij erg benieuwd wat er met de sinaasappelschillen uit de persautomaten van de supermarkt/horeca gebeurde. Wat kon je allemaal doen met een sinaasappelschil? Bovendien was hier nog geen duurzame oplossing voor bedacht, in de vorm van een voedingsmiddel.

Met sinaasappelschillen in het achterhoofd werden de boeken opengeslagen. Veel informatie kwam naar boven over de nuttige stoffen die een sinaasappelschil bevat. Met de bruikbare literatuur zijn vervolgens experimenten opgesteld. Na vele uren te hebben geëxperimenteerd was de duurzame bonbon “Bonborange” ontstaan.

Jong Ondernemen

Een onderdeel van de minor van deze opleiding is ‘Jong Ondernemen’. Hier is de vertaalslag gemaakt van product naar een bedrijf. Het bedrijfsplan, productieplan, financieel plan en de kwaliteitswaarborging werd opgezet. Niet veel later volgde de eerste website, Social Media kanalen en de werving van aandeelhouders.
Tijdens dit traject is Bonborange vaker gepitcht aan een vakkundige jury. Bonborange stond op het podium van de regionale pitch battles en is tot de halve finale van “Best student company of the year 2020” van Jong Ondernemen gekomen.

Afstuderen

Drie eigenaren van Bonborange hebben onderzoeken uitgevoerd aan Bonborange over de productontwikkeling, het productieproces en de positionering van het bedrijf binnen de markt. Hiermee hebben ze alle drie hun opleiding kunnen afronden.

Winnaar Wij Inholland Award

Bonborange was één van de kandidaten van de Wij Inholland Award 2020.
Na meerdere rondes is Bonborange terechtgekomen in de finale. Bij de live jaaropening van Inholland werd massaal gestemd en heeft Bonborange de Wij Inholland Award 2020 en een cheque ter waarde van €2.000 in de wacht gesleept om te investeren.

Wij Inholland Award '20

Inschrijving Kamer van Koophandel

In Oktober 2020 is Bonborange officieel ingeschreven bij de Kamer van koophandel.

Lancering nieuwe producten

Eind 2020 heeft Bonborange nieuwe producten op de markt gebracht, waaronder Orange Flips, Luxe chocoladeletters en kerstkransjes.

Mariel Desloover

Process development

Mylène Lesscher

Product development

Daisy Lammers

Finance

Julian Holthuijsen

Marketing

Anique van Tol

Sales & Marketing

Het team

Het team

Anique van Tol- Sale

Anique van Tol

Sales & Marketing

Daisy Lammers- Finance

Daisy Lammers

Finance

Julian Holthuijsen- Marketing

Julian Holthuijsen

Marketing

Mariël Desloover- Process development

Mariël Desloover

Process development

Mylène Lesscher- Product development

Mylène Lesscher

Product development